3 värdefulla råd för LGBTQ-förhållanden

3 värdefulla råd för LGBTQ-förhållanden

Alla par som vill njuta av ett långvarigt och tvåsidigt förhållande går igenom liknande utmaningar. Men som LGBTQ har man unika behov och problem. Trots att vi sakta men säkert blir ett mer jämställt samhälle utsätts LGBTQ-personer fortfarande för diskriminering. Detta kan påverka självkänslan för LGBTQ-personer vilket som i sin tur kan påverka relationer och dejtingliv. 

Givetvis kan LGBTQ-förhållanden lyckas, och faktiskt klara sig bättre än många heteronormativa förhållanden eftersom de delar samma åsikter och har ofta varit igenom liknande tuffa upplevelse med att “komma ut”. Denna artikel är således för dig (eller er) som befinner sig i ett LGBTQ-förhållande och behöver värdefulla råd för hur ni förblir ett par. 

Ert förhållande kan vara precis vad ni vill att det ska vara 

Människor i queer-förhållanden har färre regler och modeller att följa gentemot vad heteronormativa förhållanden har. Detta är givetvis fördelaktigt eftersom det tillåter er att bestämma precis vad ni vill att ert förhållande ska vara. Ni behöver inte följa några av de samhälleliga strukturerna som finns, utan kan forma ert förhållande utefter era preferenser. 

Kommunicera och sätt “regler” för förhållandet 

Liksom vilket annat förhållande som helst är det viktigt att ni kommunicerar med varandra. Även om queer-personer tenderar att vara betydligt mer öppensinnade än vad heteronormativa personer är, är det viktigt att ni sätter “regler” för ert förhållande. Ni behöver givetvis inte kalla det för regler; men ni måste förstå vad den andra förväntar sig av förhållandet. Vill ni träffa andra och leva i ett öppet förhållande, eller ska ni vara exklusiva? Frågor som dessa bör besvaras tillsammans. 

Grundläggande relationskrav måste uppfyllas 

Queera förhållanden måste, precis som alla förhållanden, uppfylla vissa relationskrav om det ska hålla. Det finns inga förbestämda krav för vad alla förhållanden behöver – men vanligtvis behövs det närhet på ett eller annat sätt, men kanske framförallt kommunikation och en gemensam förståelse. En gemensam förståelse för den andre partnern är a och o för ett hälsosamt förhållande.