Inredningstips för sovrummet

Inredningstips för sovrummet

En tredjedel av våra liv spenderas sovandes. Trots detta glömmer många människor hur många timmar de faktiskt spenderar i sitt sovrum. Eftersom vi befinner oss i våra sovrum så mycket som vi faktiskt gör är det också viktigt att vi inreder dem på rätt sätt. 

Ett sovrum ska ses som en personlig tillflyktsplats, en fristad som uttrycker ens personlighet och känslor. Här är därför några av våra bästa inredningstips för sovrummet. 

Väggarnas färg spelar stor roll 

Det första intrycket man får av ett sovrum är den färg som täcker väggarna. Sovrum bör bestå av ljusa toner för att man ska känna sig fridfull om morgon och kväll. Samtidigt gör mjuka nyanser på väggarna att sovrummet känns mysigare och bekvämare på något sätt. Här kan man såklart anpassa färgerna utefter ens egna smak, men man bör ändå använda nedtonade versioner av sina favoritfärger.  

Sängen är det viktigaste elementet i sovrummet 

Ett sovrum är ingenting utan en säng. Därför är det viktigt att man inte bara prioriterar en bekväm säng av hög kvalitet, men även en som smyckar rummet. Ju större säng desto bättre enligt oss, men detta beror såklart på rummets storlek och ens budget. Förutom själva sängen kan man slänga på en dekorativ och snygg sängkappa samt fina sängkläder för att rummets helhet ska kännas mer lockande. 

Klä fönsterna med vackra gardiner 

Vi älskar gardiner! Inte bara för att det gör sovrummet mer privat, men även för att det är så fruktansvärt snyggt med gardiner. Ju fler fönster desto bättre enligt oss eftersom det möjliggör fler gardiner. Välj med fördel ett par gardiner i vita eller beiga toner för att behålla den jordnära känslan i sovrummet. Vilken typ av gardiner man bestämmer sig för beror helt och hållet på ens inredningsstil. Det kan vara smart att leta inspiration online innan man bestämmer sig eftersom det är rätt mycket jobb med gardiner. 

Växter livar upp rummet 

Gröna växter passar i alla rum – inklusive sovrummet. Förutom att det livar upp rummet och gör det vackrare är det även hälsosamt att omges av plantor. En monstera här och en fikus där gör att rummet känns mycket fräschare. Är sovrummet stort kommer växter också göra att det inte ser så tomt ut innan man får in alla andra inredningsdetaljer. Sedan kan det vara riktigt snyggt med ett sovrum som inte består av så mycket mer än en stor säng och ett par växter! 

Glöm inte mysbelysningen 

Förutom växter bör sovrummet även inredas med mysbelysning. En taklampa är givetvis nödvändigt, men vackrast blir ett sovrum ändå av små lampor här och där. Två sänglampor på varje sida av sängen kan göra stor skillnad, men även en ljusslinga i närheten av sängen. Förutom att det är snyggt och skapar mysbelysning underlättar det läsning när mörkret stiger på.