De roligaste spelen att spela i grupp

De roligaste spelen att spela i grupp

Längtar du efter den tid där man äntligen kan samlas med hela tjocka släkten eller åtminstone med kompisgänget igen? Det är det snart dags för.  

När det äntligen är dags att börja samlas i större umgängen är det första vi åtminstone ska göra att spela spel tillsammans. Det är ett perfekt sätt att ta ett avbrott från den ständigt uppkopplade vardagen vi lever i och faktiskt bara umgås.  

Catan 

Catan är ett spel som kanske inte så många svenskar kanske ännu känner till. Men det beror nog inte på spelet i sig men snarare på det faktum att brädspel inte är lika populärt som det en gång varit. Om du och dina vänner vill testa på ett klassiskt brädspel där strategi står i fokus måste ni definitivt testa på Catan. Här ska man försöka bygga så många vägar, byar och städer som möjligt (lite som Monopol) genom att samla på sig olika kort som vete, malm, boskap och så vidare. Första personen som samlat på sig flest vinner! 

Poker 

Vilket sällskapsspel är mer underhållande och samtidigt lönsamt än poker? Poker har spelats av människor sedan urminnes tider och kan med fördel spelas av kompisgruppen som inte har något emot att några lämnar spelet med dåligt humör. Det kan vara lite svårt att spela poker om man aldrig gjort det förr, så därför är det bra om alla finslipar sina kunskaper innan på en sajt som casinonews.nu. Om ni vill spela poker med pengar eller inte bestämmer ni givetvis helt och hållet själva. 

Galenpanna 

Ett klassiskt men extremt underhållande sällskapsspel är Galenpanna. Detta spel kan man spela med det ”officiella” spelet eller så kan man själv skapa spelet med hjälp av post-it-lappar och pennor. Spelet går ut på att man får ett namn på en känd person, en stad eller liknande som man inte själv får se. Därefter ska man försöka gissa vad som står skrivet på ens lapp baserat på de svar som ens motståndare ger på de frågor man ställer!