Var dig själv – du lever bara en gång

Var dig själv – du lever bara en gång

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Annons

Människor tenderar att tvivla på sig själva och jämföra sig själva med andra. Alla människor känner sig udda på ett eller annat sätt, och därför gör vi vad vi kan för att passa in. Men faktum är att man inte behöver göra det. Vi lever bara en gång, så varför inte vara oss själva – de unika varelser som vi är? 

Acceptera dig själv 

För att vara dig själv måste du först och främst acceptera den du är. Du måste acceptera att du inte gillar samma ting som alla andra, och att du ser ut som du gör. Ingen människa är perfekt, men vad gör det? Det viktigaste är att vi är goda medmänniskor och gör vad vi kan för att leva ett lyckligt liv. 

Sluta försöka behaga andra 

Att vara sig själv handlar också om att man måste sluta försöka behaga andra. Vi är alla unika individer, och målet med livet är så mycket mer än att passa in i de ramar samhället målar upp. Du behöver inte vara smal för att imponera någon. Du behöver inte färga ditt hår för att passa in. Sluta behaga andra, och börja göra ting för din egen skull, om det så är att springa en mil eller kränga ett helt glasspaket. 

Gör ting som du älskar 

Att göra ting som man älskar gör en lycklig, och det ger ett utlopp till att vara sig själv. Livet är för kort för att inte engagera sig i det man verkligen brinner för bara för att det klassas som ”konstigt” eller ”udda”. Att göra de ting du älskar kommer göra dig lycklig, och du kommer känna dig mer hemma med dig själv. 

Skaffa likasinnade vänner 

Människor är flockdjur, oavsett hur pass introvert man är. Därför är det viktigt att du försöker hitta några, eller bara någon, som tänker som dig. De behöver givetvis inte hålla med om allt du tycker och tänker, men hittar du någon som gillar det du gör kommer livet bli så mycket enklare. Med vänner blir det också mycket enklare att vara sig själv, allt eftersom man blir uppmuntrad till att vara den man faktiskt vill vara.